X
تبلیغات
پیکوفایل
رایتل

قدرتی به نام برق
قدرتی به نام برق 
آخرین مطالب
ذکر ایام هفته

علمی

مقاله ای مهم در باره نظریات انیشتین و دیگران در باب این جهان



راز فرود زنبور ها

فرود، امری خطیر است. اگر اندکی سرعت از حد مجاز خود تجاوز کند، سقوط کرده و نابود می‌شوید و فرود بسیار آهسته نیز، خود سبب توقف نا‌به‌جا و سقوط آزاد می‌شود.

امروزه پرنده‌های آهنین بشر از سامانه‌ی موقعیت‌یاب ماهواره‌ای GPS برای تعیین سرعت‌‌شان بهره می‌برند؛ اما بال‌داران تیزپرواز طبیعت از روش‌های ظاهراً ابتدایی‌ اما بی‌نقصی برای کنترل‌ خود هنگام فرود استفاده می‌کنند؛ آن‌چنانکه سقوط یک زنبور آن‌قدر از دید ما ناآشنا می‌نماید که حتی شنیدن‌اش خنده‌برانگیز است!

سرعت‌سنج حشره‌ای چون زنبور، میزان جا‌به‌جایی تصاویر پیش‌رویش است؛ آن‌چنان‌که هر گاه ارتعاش تصویر فرودگاه‌های تحت‌ نظرش در شبکیه‌ی چشمان ریزش آرام گرفت، آن‌گاه از فرود خود اطمینان می‌یابد.

با این حال اما نحوه‌ی حفظ تعادل و فرود موفق یک زنبور، در همان آخرین چشم‌برهم‌زدنی که بر انواع سطوح - از زیر سقف خانه‌ها گرفته تا عمق صاف و لطیف جام گل‌ها - می‌نشیند، از نادانسته‌هاست.
مگس‌های بی‌باک، با یاری دو دست‌ زیرین‌شان به سطح سقف چسبیده و با اِعمال نیرویی رو‌به‌جلو و با حرکتی پشتک‌مانند، خود را به سقف آویزان می‌کنند؛ اما فرود زنبورها طی فرآیند آهسته‌تری صورت می‌پذیرد. 

سرعت‌سنج حشره‌ای چون زنبور، میزان جا‌به‌جایی تصاویر پیش‌رویش است؛ آن‌چنان‌که هر گاه ارتعاش تصویر فرودگاه‌های تحت‌ نظرش در شبکیه‌ی چشمان ریزش آرام گرفت، آن‌گاه از فرود خود اطمینان می‌یابد

«ماندیام سرینواسان»؛ مهندس برق مؤسسه‌ی مغز کویین‌لند و نیز مرکز بینایی انجمن تحقیقات استرالیا معتقد است این حشرات، اصولاً می‌بایست از مسیر‌ متفاوتی نسبت به مگس‌ها فرآیند فرود خود را به انجام رسانند.

او به همراهی «کارلا ایوانگلیستا»، «پیتر کرفت» و «جودیت رینهارد» از دانشگاه کویین‌لند استرالیا و نیز «ماری دیک» از دانشگاه لوند؛ گروهی را با هدف بررسی چنین نحوه‌ی فرودی تشکیل دادند.

آن‌ها با بهره‌گیری از یک دوربین فیلم‌برداری پرسرعت، فرود زنبورها را بر سطوحی که دارای شیب‌های متفاوتی بودند، ثبت کرده و در بیست و هشتم دسامبر ۲۰۰۹، نتایج این پژوهش را در وب‌سایت نشریه‌ی علمی «زیست‌شناسی تجربی» منتشر ساختند. 
طی این پژوهش منحصربفرد، ابتدا دانشمندان دست به طراحی و ساخت سکویی زدند که قابلیت تغییر زاویه از حالت افقی تا وارونه (همانند سطح زیرین یک سقف) را داشت.

پس از آن، تعدادی زنبور را وادار به فرود بر این سکو نمودند و در حالت‌های گوناگون به ثبت تصاویر نحوه‌ی فرود این حشرات پرداختند.

آن‌ها به ازای تغییر هر ۱۰ درجه، از صفر تا ۱۸۰ (یعنی مجموعا ۱۸ بار)، این عمل را تکرار کرده و نهایتاً ایوانگلیستا با بررسی طاقت‌فرسای هر کدام از این موارد، پی برد که خط‌ مشی فرود زنبورها عملاً به سه مرحله‌ی مجزا تقسیم‌پذیر است.

ابتدا زنبورها صرف‌نظر از سرعت و جهت حرکت اولیه‌ای که داشتند؛ با نزدیک شدن به سکو شدیداً از سرعت خود کاستند، آن‌چنان که در فاصله‌ی ۱۶ میلیمتری از سطح سکو ایستاده، و به مدت ۵۰ تا بیش از ۱۴۰ میلی‌ثانیه، درجا پرواز کردند.

اگرچنانچه سطح فرودی افقی بوده و یا شیب ملایمی داشته باشد، حشره به آهستگی فاصله‌ی نیمه‌ی پشتی بدنش تا محل فرود را کاهش داده و با اتصال پاهای عقبی به سطح، خود را همچون یک هلیکوپتر باربری فرود می‌آورد.

اما در مواردی که فرود، بر سطوح مورب تا کاملاً وارونه صورت می‌پذیرد، نوک شاخک‌ها در حین مرحله‌ی پرواز درجا، از فاصله کمتری تا سطح، نسبت به دیگر نقاط بدن واقع شده‌ است و طبق مشاهدات گروه، این اندام با خراش سطحی و احساس وجود جسم سخت، حشره را تحریک به خیز برداشتن به سمت جلو و قلاب کردن پاهای پیشین‌اش در دندانه‌های سطح مربوطه کرده و پس از آن به آهستگی میانه‌ی بدن و نهایتاً پاهای عقبی را با اتکا به جفت پاهای پیشین به سمت بالا می‌کشد. سرینواسان معتقد است:

«انتظارش را نداشتیم که شاخک‌ها [در این خصوص] نقشی ایفا کنند؛ و جنبه‌ی مکانیکی‌ کاربری‌ آن‌ها چیزی بود که فکرش را نکرده بودیم.»

تیم پژوهشی با بررسی جایگاه شاخک‌ها در حین عملیات فرود دریافت که حشره در آخرین مراحل اتصال به سطوح وارونه، شاخک‌هایش را تقریباً به حالت عمود نسبت به سطح مزبور قرار می‌دهد.

به گفته‌ی سرینواسان، زنبورها به‌منظور تنظیم صحیح جهت شاخک‌ها، توانایی برآورد میزان شیب سطح مربوطه را دارند و از این‌رو دست‌به‌دامان قوه‌ی بینایی خود نیز می‌شوند.

اما این امری شگفت است؛ چراکه زنبورها در حین درجا پرواز کردن به کلی ساکن‌اند و قاعدتاً در نبود جنبش تصاویر پیش‌ روی‌شان، قادر به برآورد فاصله نیز نبایستی باشند.

گمان می‌رود که زنبورها در این فواصل بسیار اندک از دید سه‌بعدی‌شان بهره می‌برند و گروه در گام بعدی، مشتاقانه به دنبال تأیید یا تکذیب این ادعاست.

نهایتا آخرین یافته‌ی گروه این بود که زنبورها بر سطوح ۶۰ در‌جه استادانه فرود می‌آیند و حتی در این زمینه مهارتشان از فرود بر اجسام افقی بیشتر است.

این در حالی‌است که بدن ریز زنبورها در حین پرواز، کاملاً افقی است و زمانی‌که به آهستگی بال زده و یا درجا می‌زنند؛ انتهای بدن‌شان آن‌چنان متمایل به پایین می‌شود که زاویه‌ی مابین نوک پاهای عقبی و شاخک‌ها، ۶۰ درجه است.

به همین دلیل پاها و شاخک یک زنبور، در مواجهه‌ با سطوحی که شیب ۶۰ درجه دارند عملکرد مشابهی دارند و گویی این حشرات استاد فرود بر این‌گونه سطوح‌اند.

گروه تحقیقاتی در ادامه امیدوار است این حقیقت را در نحوه‌ی جهت‌گیری گل‌هایی که اکثراً از زنبورها میزبانی می‌کنند نیز بیابد.

بررسی گسترده‌ و دقیق چنین شگردهایی در عملیات فرود حشرات، امری است که کمک شایات توجهی به مهندسین طراحی سازه‌های پروازی خواهد





اسراری در مورد چربی و اضافه وزن

چربی کلمه ای است که اکثر ما نمی خواهیم حتی اسمش را بشنویم، به خصوص وقتی صحبت از بدن خودمان به میان می آید. چربی ما را یاد هیکلی چاق، لباسهای تنگ و زندگی نا متوازن می اندازد. با وجود اینکه چربی نقش بسیار مهمی در بعضی از عملیات روزانه بدن دارد و هم جنبه های مثبت و هم منفی دارد.
این کلمه ی چهار حرفی رازهایی در خود پنهان دارد که شما نمی دانید...

1- سلول های چربی می توانند شش برابر خود بزرگ شوند
وقتی بیش از مقداری که می سوزانید کالری مصرف می کنید، سلول های چربی شش برابر اندازه ی خود بزرگ می شوند و شروع به زیاد شدن می کنند—از 40 بیلیون گرفته و در بزرگسالان به 100 بیلیون نیز می رسد. همه سلول های چربی را در خود دارند. این سلول ها قبل از تولد شروع به شکل گیری می کنند. تقریباً در 16 سالگی، سلول های چربی بدن بالغ می شوند و بعد از این زمان شیوه ی زندگی و ژن ها در کاهش یا افزایش وزن تاثیر می گذارند.
سلول های چربی برای زنده ماندن ضروری هستند و به سیستم انرژی ذخیره ی بدن کمک می کنند. چربی که فوراً به منظور سوخت استفاده نشود، برای استفاده های آتی ذخیره می شود. به همین دلیل، وقتی هر روز غذاهای پر کالری می خورید، سلول های چربیتان بزرگتر و بیشتر می شوند و باعث افزایش وزنتان می شود.

2- سلول های چربی استروژن اضافی در خود پنهان می کنند
حتی مقدار کمی اضافه وزن روی تعادل هورمون هایتان تاثیر می گذارد و به بیماریهای مختلفی منجر می شود. استروژن که هورمونی مخصوص خانم هاست در خود چربی ذخیره می کند و به میزان بسیار کم این هورمون در آقایان هم دیده شده است. اما زمانی که وزن اضافه می کنید، میزان استروزن در بدن بالا رفته و منجر به سایر بیماری ها می شود.
اگر چه وجود هورمون استروژن در مردها نیز ضروری است چون تمایلات جنسی را کنترل کرده، عملکرد مغز را بالا می برد و از قلب محافظت می کند. زمانی که میزان این هورمون در بدن بالا می رود، میزان تستوسترون کاهش می یابد و بسیاری از مردها در این شرایط احساس خستگی کرده، عملکرد جنسیشان پایین می آید و در بعضی موارد باعث بزرگ تر شدن پروستات نیز می شود. به عبارت دیگر باید بگویم که افزایش میزان استروژن در مردها هیچ عوارض جانبی خوبی ندارد.

3- اگر وزن زیادی کم کنید، سلول های چربی در بدنتان کوچک و جمع می شوند، اما از بین نمی روند
داشتن 100 بیلیون سلول چربی به خاطر وزن زیاد ترسناک به نظر می رسد. خبر خوبی که می توانم بدهم این است که شما حتی بعد از اینکه سلول های چربی در بدنتان بزرگتر و بیشتر شده اند هنوز می توانید وزن کم کنید. در واقع، وقتی وزن کم می کنید، سلول های چربیتان منقبض و کوچک می شوند. اگرچه تعداد کلیشان کم کم کاهش می یابد، این سلول ها از نظر متابولیسمی فعالیت کمتری پیدا می کنند و در بدن باقی می مانند و منتظر می مانند تا شما دوباره به سمت غذاهی پر کالری بروید تا دوباره متورم شوند.
به این معنی است که بهتر است همیشه در وزنی نرمال باقی بمانید تا مداوماً کاهش یا افزایش وزن داشته باشید. کسی که همیشه وزن نرمال خود را حفظ کرده است خیلی راحت تر می تواند برای همیشه در آن وزن باقی بماند نسبت به کسی که سلول های چربیش بزرگتر و بیشتر شده است.

4- بافت های عصبی سلول هایی را جذب می کنند که قابلیت تورم داشته باشند
به غیر از احساس بدی که خودتان وقتی اضافه وزن دارید حس می کنید، از نظر درونی نیز دچار مشکلات زیادی خواهید شد.
بافت های چربی سلول های سیستم دفاعی بدن را که قابلیت تورم دارند را جذب می کند. بنابراین اگر اضافه وزن دارید، بدنتان شروع به واکنش دفاعی می کند همانطور که در هنگام ابتلا به سرماخوردگی یا بیماری های دیگر این کار را می کند.
دلیل تورم این سلول ها مقابله با بیماری است. به همین دلیل بدن شما به کالری های اضافه ی مصرفیتان به چشم یک تهدید و بیماری نگاه می کند.
اما نگران نباشید. نیازی نیست که خوردن غذاهای مورد علاقه تان را به کل کنار بگذارید. تحقیقات نشان می دهد که کم کردن اضافه وزن حتی 10 درصد هم می تواند به بهبود سلامتیتان و محدود کردن واکنش های سیستم دفاعی بدنتان کمک کند.

5. سلول های چربی در قسمت های مختلف بدن، متفاوت عمل می کنند
مردها معمولاً در قسمت های میانی بدن وزن اضافه می کنند. به همین دلیل اگر وزن اضافه کنید، بیشتر آن به سمت شکمتان خواهد رفت.
چاقی شکم توازن کلسترول را بر هم خواهد زد، چربی خون، قند خون و فشار خون را نیز بالا خواهد برد.
چربی های موجود در قسمت شکم معمولاً فعالیت بیشتری نسبت به چربی های سایر نقاط بدن دارند. اسید چربی بیشتری تولید می کنند که به دیابت، بیماری های قلبی و سرطان های بخصوص منجر می شود. چربی های شکمی همچنین عملکرد کبد را نیز به خطر می اندازند.
متاسفانه، هیچ راه طبیعی برای کاهش وزن موضعی نیست. بنابراین برای این منظور باید کل بدن را ورزش دهید. معمولاً وزن اضافی در قسمت های میانی بدن بسیار سریعتر کاهش می یابد.

6- اگر اصلاً چربی مصرف نکنید، عملکرد بدنتان را مختل خواهید کرد
اگر از مصرف چربی به طور کلی پرهیز کنید، عملکرد طبیعی بدنتان را برای انتقال ویتامین ها و تنظیم میزان کلسترول بدن مختل خواهید کرد.
همانطور که قبلاً ذکر شد، وجود چربی ها برای حفظ عملکرد طبیعی بدن مثل جذب ویتامین ها و تولید انرژی مورد نیاز و ضروری است. بدون ویتامین های محلول در چربی (A، D، E و K) بدن نمی تواند به راحتی کلسیم جذب کند، تولید هورمون ها مختل می شود و مشکلات خونی نیز ایجاد می شود.
کمبود ویتامین های محلول در چربی سلامتی بدن را دچار مشکلات جدی مثل شب کوری، نرمی استخوان، کم خونی و خونریزی داخلی خواهد کرد. و زمانی که بدن نتواند به خوبی کلسیم جذب کند، استخوانها نیز ضعیف و شکننده خواهند شد.

7- کالری های چربی باید 30 درصد کل کالری های مصرفی روزانه باشند
برخلاف همه ی مشکلاتی که گفته شد، چربی دشمن سلامتی شما نیست. مقدار معینی از چربی برای حفظ عملکرد طبیعی بدن مورد نیاز است. چربی به جذب ویتامین هایی بخصوص کمک می کند و بالاتر از همه انرژی مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.
در هر برنامه ی غذایی خوب باید حداکثر 30 درصد نیز چربی وجود داشته باشد. اما به یاد داشته باشید که چربی دو برابر کربوهیدرات ها و پروتئین ها در خود کالری دارد. و چربی ها انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها سالمتر هستند.
چربی اشباع شده که از گوشت قرمز و محصولات لبنی به دست می آید، کلسترول را بالا می برد و نسبت به چربی های اشباع نشده که از خشکبار، روغن زیتون و ماهی به دست می آید پرخطرتر است.


با چربی ها کنار بیایید
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
با وجود شهرت بدی که دارد، شما باز می توانید با چربی ها رابطه ی سالمی برقرار کرده و همیشه در وزنی مناسب بمانید. در اینجا به چند نکته اشاره می کنیم:

· سعی کنید از چربی های سالم (روغن زیتون، خشکبار و روغن ماهی) استفاده کنید و از استفاده ی چربی های زیان آور دوری کنید.
· سعی کنید از محصولات حیوانی (گوشت و لبنیات) به تعادل استفاده کنید.
· اگر دیدید که به خاطر زیاد پشت میز یا ماشین نشستن شکم آورده اید، به باشگاه های ورزشی بروید.
 



کاربردهای نمک و سرکه

1- از محلول آب نمک به عنوان یک تسکین دهنده گلو درد، مـیکروب کش و دهـان شـویـه اسـتـفاده کـنـید. یـک قاشق چـایخـوری نـمک را در 260 سی ســی آب گرم حل کنید و دهان را با آن بشویید وی ا غرغره کنید. به محلول آب نمک می توانید یک قاشق چای خـوری جوش شیرین نیز اضافه کنید. به خاطر داشـته بــاشید که محلول غلیظ آب نمک به غشاء مخاطی گلو آسیب میرساند.

2- دستمالهای کثیف و لکدار را پیش از شستن در محلول آب نمک بخیسانید.

3- نمک دور کننده مورچه ها و حلزونها میباشد.

4- تازگی تخم مرغها را با ظرف حاوی محلول آب نمک 10 درصد (90 گرم آب و 10 گرم نمک) تشخیص دهید. تخم مرغهای سالم به زیر آب فرو رفته و به ته ظرف میروند در حالی که تخم مرغهای فاسد و کهنه روی آب غوطه ور باقی میمانند. اگر بصورت افقی شناور بمانند خیلی کهنه و اگر بصورت عمودی شناور بمانند کمتر کهنه هستند. 

5- هنگام آب پز کردن تخم مرغ اندکی نمک به آب اضافه کنید. نمک باعث میشود تخم مرغهای ترکدار در پوسته خود باقی بمانند. همچنین پوست کندن تخم مرغ های پخته آسانتر انجام خواهد گرفت.

6- ظروف از جنس مس، مفرغ و برنج را با مخلوط نمک، سرکه و آرد پرداخت و صیقلی کنید.

7- اندکی نمک به آب گلها اضافه کنید تا ماندگاری آنها بیشتر گردد.

8- برای بر طرف کردن لکه های جوهر بروی فرش، روی لکه ها نمک بپاشید تا نمک جوهر را بخود جذب کند.

9- چنانچه کف اتوی شما سیاه، چسبناک و کثیف شده آن رابا یک دستمال آغشته به آب نمک پاک کنید. و یا روی یک کاغذ نمک بپاشید و اتوی داغ را روی کاغذ بکشید.

10- از مخلوط نمک و آبلیمو به عنوان یک لکه بر استفاده کنید. مثل پاک کردن شستیهای ارگ و پیانو.

11- با مخلوط نمک و نشاسته در اندکی آب یک بتونه برای پر کردن درزها و حفره های دیوار تهیه کنید.

12- برای برطرف کردن خستگی چشمها و پف کردگی آنها، چشمها را با محلول رقیق آب و نمک شستشو دهید. (1/2 قاشق چایخوری نمک در 300 سی سی آب ولرم).

13- با خمیر تهیه شده از نمک و جوش شیرین و اندکی آب مسواک بزنید. (یک قسمت نمک و دو قسمت جوش شیرین) هم دهان را خوشبو میکند و هم به عنوان یک ساینده و سفید کننده عمل میکند. برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.

14- برای احیا و به حالت اول برگرداندن اسفنج (ابر) کهنه آن را در محلول آب و نمک بخیسانید.

15- میوه های پوست کنده همچون هلو، سیب وسیب زمینی را درون محلول رقیق آب و نمک نگه دارید تا رنگشان تغییر نکند.

16- افزودن نمک به آب نقطه جوش آب را بالا برده و زمان پخت را کاهش میدهد.

17- تمیز کردن اجاق گاز با مخلوط نمک و دارچین در اندکی آب بوهای نامطبوع اجاق گاز را برطرف خواهد کرد.

18- هر گونه لکه روغن وچربی لباس را میتوان با محلول یک قسمت نمک در 4 قسمت الکل سفید برطرف کرد.

19- از نمک به عنوان یک ساینده و لایه بردار سود برید. پس از استحمام بدنتان را درحالی که هنوز خیس است با نمک ماساژ دهید تا سلولهای مرده پوستتان کنده شود. برای اینکار می توانید نمک را با اندکی روغن زیتون نیز مخلوط کنید.

20- آتش روغن آشپزی را با پاشیدن نمک به روی روغن فرونشانید. هرگز روی روغن آتش گرفته آب نریزید چرا که روغن داغ به اطراف پخش خواهد شد.

21- شمع ها را پس از خریداری درون محلول آب و نمک غلیظ به مدت چند ساعت بخیسانید. سپس آنها را خارج کرده و خشک کنید. با این کار شمعها دیگر آب نشده و اشک تولید نمیکنند.

22- برای ممانعت از رویش علف هرز میان آجرها و بلوکهای سیمانی محلول آب نمک بریزید.

23- برای پاک کردن روغن ماهیتابه ها اندکی نمک روی روغن بپاشید وسپس با یک کاغذ ماهیتابه را پاک کنید.

24- نقاط زنگ زده را با مخلوط نمک و آبلیمو مرطوب کنید و در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک گردد. پس آن را با آب بشویید تا زنگ فلزات برطرف گردد.

25- نانچه ماهی را در آب نمک بخیسانید جدا ساختن فلس آن آسانتر میشود.

26- به منظور پاک کردن لکه های قهوه و چای از فنجانها از نمک استفاده کنید.

27- برای زدودن بوی نامطبوع سیر و پیاز دستان خود را با مخلوط سرکه و نمک غلیظ شستشو دهید.

29- برای جلوگیری از کپک زدن پنیر آن را میان یک پارچه تمیز و آغشته به آب و نمک بپیچید و درون یخچال قرار دهید.

30- اندکی نمک به چای و قهوه اضافه کنید تا طعم آنها بهبود یابد.

31- به منظور جلوگیری از چسبیدن غذا به سطح ماهیتابه حین سرخ کردن اندکی نمک به آن اضافه کنید.

32- برای جلوگیری از رنگ پریدگی لباسها به ماشین لباسشویی خود نمک اضافه کنید.

نکته: برای رفع شوری بیش از حد خورشت و سوپها سیب زمینی خام به آنها اضافه کنید.


کاربردهای سرکه:

1- در درمان آرتریت و دیگر دردهای مفاصل، آسم، چاقی، مسمومیتهای غذایی، گلودرد، بوی بد دهان، دل درد و سلامتی ناخنها 2 قاشق چایخوری سرکه را با آب مخلوط کردده ومیل کنید.

2- مخلوط سرکه سیب و آب تشنگی را برطرف میکند.

3- برای تسکین سوختگیهای خفیف پوست از سرکه استفاده کنید. سرکه از تاول زدن پوست جلوگیری میکند.

4- برای نگه داری پنیر آن را میان یک دستمال تمیز آغشته به سرکه بپیچید و در یخچال نگهداری کنید.

5- لکه های ظروف استیل زنگ نزن و کروم را با دستمال آغشته به سرکه تمیز وصیقلی کنید.

6- برای براق کردن، زدودن بو و جرم از ظروف آشپزخانه آنها را با سرکه و آب بشویید.

7- برای پاک کردن روغنهای تجمع یافته روی اجاق گاز از سرکه کمک بگیرید.

8- بوی بد، زنگ، کپک دیوارها را با دستمال آغشته به سرکه تمیز کنید.

9- پنجره ها را با آب و سرکه تمیز کنید تا برق بیافتند.

10- برای تمیز کردن چاهک ها و باز کردن گرفتگی آنها درونشان سرکه در حال جوش بریزید.

11- مخلوط نمک و سرکه یک پاک کننده همه کاره است.

12- برای رفع احتقان تنفسی چند قاشق سرکه در ظرف آب در حال جوش و یا دستگاه بخور بریزید و بخار آن را استنشاق کنید.

13- سرکه از تجمع چربی و چاقی در بدن جلوگیری میکند.

14- پیش از پختن ماهی آن را درون مخلوط آب و سرکه بخیسانید تا ترد وشیرین تر شود.

15- به روغن سرخ کردنی سرکه اضافه کنید تا غذاها طعم روغن نگیرند.

16- برای حذف رسوبات آهکی کتری آن را از آب و سرکه پر کنید و 24 ساعت به حال خود رها کنید.

17- سرکه التیام بخش پوست ترک خورده و پوسته پوسته است.

18- برای کاهش رسوبات در لوله ها و رادیوتورها درون آنها سرکه بریزید.

19- برای زدودن بوی بطریهای دهان گشاد شیشه ای از آب و سرکه استفاده کنید.

20- پیش از رنگ کردن سطوح فلزی آنها را با سرکه تمیز کنید.

21- به ظرف آب حیوانات خانگی کمی سرکه اضافه کنید تا حیوانات خانگی شما خوشبو شده و موی آنها براق گردد.

22- با اضافه کردن یک قاشق چایخوری سرکه به گچ، گچ دیر تر خود را گرفته و سخت میشود.

23- سیب زمینی های پوست کنده را در ظرف آب حاوی چند قطره سرکه در یخچال نگه داری کنید. با این کار سیب زمینها هم تغییر رنگ نمی دهند و تا چند روز هم تازه میمانند.

24- هنگام پختن برنج به آب آن یک قاشق چایخوری سرکه اضافه کنید تا برنج شما بیشتر ری کرده و درشت تر شود.

25- پس از شامپو کردن، موهای سر خود را با مخلوط 30 گرم سرکه در یک لیتر آب شستشو دهید تا باقیمانده شامپو از موهایتان پاک شده و موها براق تر شوند.

26- سرکه سرد آفتاب سوختگی را تسکین میبخشد.

27- گوشت را یک 24 ساعت درون سرکه بخیسانید تا هم میکروبهای آن از بین رود و هم ترد تر شود.

28- سرکه را با مقدار مساوی گلیسرین مخلوط کرده و روی زگیل بمالید تا زگیل به تدریج محو گردد.

29- روی لکه های لباس مستقیما سرکه بمالید و سپس آب بکشید.

30- برای کشتن علف های هرز میان درزها و میان آجرها سرکه بریزید.

31- ماهی یک مرتبه درون ماشین لباسشویی خود سرکه بریزید و بدون لباس آن را روشن کنید تا رسوبات آن زدوده شود.

32- سطوح دستشویی و حمام را با سرکه بشویید.

33- سرکه همچون جوش شیرین یک بوزدای خیلی خوب میباشد. آن رابا جوش شیرین مخلوط کرده و در هوا اسپری کنید. و یا مخلوط آب و سرکه را روی شعله و یا منبع حرارتی دیگر قرار دهید تا بخارات آن وارد فضا شود.

34- سرکه نیش پشه و دیگر حشرات را تسکین میدهد.

35- به منظور جلوگیری از رنگ پریدگی لباسهای با رنگ روشن آنها را به مدت 10 دقیقه در سرکه سفید بخیسانید.

36- برای افزایش ماندگاری گلها به آب آنها 2 قاشق غذاخوری سرکه و یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.

37- برای زدودن رسوبات درون اتوی بخار درون مخزن آب آن را از سرکه پر کنید و اتو را به برق بزنید و بخار آن را فعال کنید.

38- برای جدا کردن برچسبها آنها را با سرکه مرطوب کنید.

39- به منظور جلوگیری از یخ زدن شیشه اتومبیل در فصول سرد سال شیشه اتومبیل را با دستمال آغشته به مخلوط آب و سرکه و یا آب و نمک پاک کنید.

40- هنگام پختن سبزیجات به آنها کمی سرکه اضافه کنید تا رنگ طبیعی سبزیجات حفظ گردد.

41- به عنوان نرم کننده و کاهنده الکتریسیته ساکن لباسها سرکه به لباسشویی خود اضافه کنید.

42- سرکه آدامس سخت شده را حل میکند.

43- برای رفع بوی بد ناشی از حیوانات خانگی (ادرار و مدفوع) فرشها را با سرکه تمیز کنید.

44- برای افزایش لطافت دستها، آنها را با سرکه شستشو دهید.

45- دندانهای مصنوعی را چند ساعت درون سرکه قرار دهید سپس با آب و صابون بشویید تا کاملا تمیز شوند.

46- قبل از لاک زدن، ناخنها را با سرکه تمیز کنید.



رابطه ی وضو و مغز



یکی از شاخه های دانش نوین پزشکی ، دانش نوروفیزیولوژی و یا علم بررسی کارکارد سیستم عصبی است ، این دانش جدید توانسته ، پرده از اسرار مغز برداشته و پیچیدگی های آن را کشف نماید.

از دیدگاه دانش فیزیولوژی ، مغز یک سیستم رایانه ای فوق العاده پیشرفته است و همچون رایانه دارای قسمت های مختلفی می باشد.

اگر مغز را دارای اقشار مختلفی بدانیم ، یک قشر آن را قشر حسی تشکیل خواهد داد که هر قسمت ازقشر حسی به عضو معینی از بدن مرتبط است . اگر نحوه ارتباط قشر حسی یا بخش های مختلف را روی نقشه ای پیاده کنیم. آدمکی پدید خواهد آمد که آدمک حسی نامیده می شود.


به طور مثال، اگر هرعضو از آدمک راتحریک کنیم، مغز آدمک حسی همانند مغز انسان واکنش نشان می دهد.


واکنش مغز آدمک حسی نسبت به وضو:


آنچه موجب تعجب و شگفتی دانشمندان نورو فیزیولوژی گردیده این است که اگرعمل وضو همان طورکه ، انسان انجام می هد ، روی آدمک حسی اجراء شود ، آن اعضا بدن آدمی فقط حدود 20 درصد از سطح بدن را شامل می شوند ولی قسمت اعظم قشر حسی تحریک گردیده و واکنش نشان می دهد.


به عبارت دیگر ، می توان از این واکنش معادله ی زیر را به دست آورد:


مرطوب کردن تمام بدن= مرطوب کردن ( دست و صورت و پاها)


نتایج بدست آمده از این تحقیقات این مطالب را متذکر می گردد که ، وضو وسیله ای برای هوشیاری انسان است و شاید یکی از حکمت های وجوب وضو برای نمازگزار ، هوشیاری حاصل از آن باشد



مضرات تماشای زیاد تلویزیون در نوجوانان !



نگاه کردن بیش از حد به تلویزیون نه تنها باعث چاقی بیش از حد در میان کودکان می شود بلکه بر اساس اعلام گروهی از محققان آمریکایی موجب می شود فشار خون آنها نیز بالا رود.

بر اساس تحقیقات این گروه از محققان دانشگاه کالیفرنیا به سرپرستی دکتر جفری سوئیمر، کودکان و نوجوانانی که در طول روز بیش از چهار ساعت تلویزیون نگاه می کنند سه مرتبه بیشتر از هم سن و سالان خود دچار فشار خون بالا می شوند.

دکتر جفری می گوید: والدین به جای جلوگیری از تماشای تلویزیون بهتر است ساعات تماشای تلویزیون را کاهش داده و آن را با فعالیت های دیگر پر کنند.

وی هشدار داده است که در غیر این صورت فشار خون بالا در سنین بعد از نوجوانی باقی خواهد ماند و درمان آن نیز مشکل به نظر می رسد.

این در حالی است که آمارها نشان می دهد نوجوانان ایرانی ساعت های متمادی پای تلویزیون هستند و این سوای ساعاتی است که پای رایانه ها و بازیهای رایانه ای هدر می رود!



پیشگیری از افسردگی با نماز صبح !


افسردگى (DEPRESSION) حالتى احساسى است که مشخصه‏اش اندوه، بى‏احساسى (APATHY) ، بدبینى (PESSIMISM) و احساس تنهایى است. این بیمارى که امروزه از شیوع بالایى در میان مراجعه کنندگان به کلینیک‏هاى روانپزشکى برخوردار است، داراى تظاهرات متنوع و زیادى بوده که از مهمترین آنها مى‏توان به اختلالات خواب اشاره نمود. تحقیقات نشان مى‏دهد 75 درصد از بیماران افسرده مشکلى در خواب (چه به صورت بى خوابى و چه پرخوابى) دارند و همچنین علایم این بیماران در هنگام صبح تشدید مى‏شود. نکته جالب و قابل توجه و مورد بحث ما این است که در این بیماران چگالى (REM حرکت‏ سریع چشم) در نیمه اول خواب و همچنین کل زمان REM افزایش یافته و فاصله میان به خواب رفتن تا شروع اولین دوره REM یعنى ( LATENCY - REM) کم شده و مرحله 4 خواب نیز کاهش مى‏یابد. (1)
پس به عبارت ساده‏تر مى‏توان گفت، افراد افسرده زمان بیشترى را در مرحله خواب REM به سر مى‏برند. یعنى به میزان بیشترى نسبت ‏به سایرین خواب مى‏بینند. یک روش درمانى جدید براى بیماران افسرده، بیدار نگه داشتن آن‏ها براى کاهش میزان REM است، که بهترین شکل آن نماز صبح است. (2) زمان نماز صبح که مورد تاکید قرآن و همچنین بسیارى از روایات بوده، سبب کاهش قابل توجه میزان خواب REM در اشخاص مى‏شود. زیرا شخص نمازگزار که خود را ملزم به اقامه نماز صبح مى‏داند و باید صبحگاه بیدار شود، پس در حقیقت جلوى ورود به مرحله قابل توجهى از REM را مى‏گیرد. از این جهت ‏بیدارى صبحگاهى براى نماز خود به تنهایى مى‏تواند یک عامل مهم بدون عارضه در پیشگیرى از افسردگى مطرح باشد که بر تمام روش‌هاى درمانى دارویى و غیر دارویى ارجح است، چرا که پیشگیرى بر درمان مقدم است . حال ببینیم، این موضوع چه ارتباطى با نماز صبح دارد، یعنى صبح چه اثر درمانى مى‏تواند در این بیماران داشته باشد؟ به طور متوسط 20 - 15 دقیقه طول مى‏کشد تا یک فرد معمولى به خواب رود. پس در عرض 45 دقیقه وارد مراحل 3 و 4 خواب شده که این مراحل عمیقترین مراحل خواب‏اند. یعنى بیشترین تحریک براى بیدار کردن فرد در این مراحل لازم است. حدود 45 دقیقه پس از مرحله ‏4 است که نخستین دوره حرکات سریع چشم (REM) فرا مى‏رسد. هر چه از شب مى‏گذرد، دوره‏هاى REM طولانى‏تر و مراحل 3 و 4 کوتاه‏تر مى‏شود. بنابراین در اواخر شب، خواب شخص سبک‏تر شده و رؤیاى بیشترى مى‏بیند (یعنى خواب REM اش بیشتر مى‏شود). پس قسمت اعظم خواب REM در ساعات نزدیک صبح به وقوع مى‏پیوندد. و از طرفى دیدیم که یکى از مشکلات مهم بیماران افسرده، افزایش یافتن طول خواب REM و خواب دیدن زیاد است. از این جهت ‏یک مبناى مهم در تولید داروهاى ضد افسردگى ایجاد داروهایى است که کاهش دهنده مرحله REM خواب باشند (از جمله داروهاى ضد افسردگى سه حلقه‏اى) . لازم به ذکر است آثار روحى و روانى ایمان به خدا و اقامه نماز بسیار زیاد است و نکات علمى بسیار شگرفى در اسرار سحر که مورد تاکید فراوان اسلام نیز بوده، نهفته است که انسان با دانستن آنها از تمام وجود زمزمه مى‏کند. علاوه بر این یک روش درمانى جدید براى بیماران افسرده، بیدار نگه داشتن آن‏ها براى کاهش میزان REM است، که بهترین شکل آن نماز صبح است. (2) زمان نماز صبح که مورد تاکید قرآن و همچنین بسیارى از روایات بوده، سبب کاهش قابل توجه میزان خواب REM در اشخاص مى‏شود. زیرا شخص نمازگزار که خود را ملزم به اقامه نماز صبح مى‏داند و باید صبحگاه بیدار شود، پس در حقیقت جلوى ورود به مرحله قابل توجهى از REM را مى‏گیرد. از این جهت ‏بیدارى صبحگاهى براى نماز خود به تنهایى مى‏تواند یک عامل مهم بدون عارضه در پیشگیرى از افسردگى مطرح باشد که بر تمام روش‌هاى درمانى دارویى و غیر دارویى ارجح است، چرا که پیشگیرى بر درمان مقدم است . لازم به ذکر است آثار روحى و روانى ایمان به خدا و اقامه نماز بسیار زیاد است و نکات علمى بسیار شگرفى در اسرار سحر که مورد تاکید فراوان اسلام نیز بوده، نهفته است که انسان با دانستن آنها از تمام وجود زمزمه مى‏کند؛ "اقم الصلوة لدلوک الشمس الى غسق الیل و قرءان الفجر ان قرءان الفجر کان مشهودا (3) ؛ نماز را از زوال آفتاب تا نهایت تاریکى شب برپا دار و (نیز) نماز صبح را، زیرا نماز صبح همواره (مقرون با) حضور (فرشتگان) است .





چگونه از کبد خود مراقبت کنیم؟

بزرگترین و پیچیده ترین ارگان بدن کبد است. کبد بزرگترین غده بدن نیز محسوب می گردد. کبد در قسمـت راسـت شکم و زیر قفسه سینه درست زیر دیافراگم قرار دارد. کبد مخروطی شکل بوده و سطحی صاف، نرم و لاستیک مانند دارد. رنگ آن قهـوه ای متـمـایل بـه قـرمز تـیـره است. کبد از دو بخش بنام لوب بزرگ وکوچک تشکیل یافته است. وزن آن از 1.2 تا 2.5 کیلوگرم متغیر بوده و با ابعاد 20 سانـتـی مـتـر طـول در 17 سانتی متر عرض و ضخامت 12 سانتی متر است. قسمت اعظم کبد از سلول هایی موسوم به هپاتوسیت ها تشکیل یافته است. کارکردها و وظایف متعدد کبد آن را به یک عضو بسیار حیاتی و مهم تبدیل ساخته است. وظایف کبد را میتوان اینچنین برشمرد:

1- کبد مسئول بیش از 500 کارد کرد حیاتی در بدن است.
2-بیش از یک لیتر خون در هر دقیقه از طریق کبد فیلتر میشود.
3- تفکیک مواد مغذی از مواد زاید. سم زدایی، تجزیه مواد شیمیایی و یا تبدیل مواد شیمایی سمی و غیر قابل دفع به مواد غیر سمی و قابل دفع. (متابولیزه کرده و غیر فعال کردن سموم)
4- یک کبد سالم قادر است 100 درصد باکتریها و سموم را پیش از آنکه به جریان عمومی خون بدن راه یابند، از بدن دفع کند.
5-در حفظ تعادل و تنظیم هورمونهای بدن نقش دارد.
6- در ذخیره سازی و متابولیسم چربیها، کربوهیدراتها و پروتئینها نقش دارد.
7- محل ذخیره گلوکز (قند) خون است. کبد گلوکز را تبدیل به گلیکوژن کرده و در خود ذخیره میکند. در صورت نیاز مجددا گلیوکوژن را تبدیل به گلوکز کرده و به جریان خون وارد میسازد.
8- محل ذخیره چربیها، ویتامینها (به ویژه ویتامینهای A,D,E,K,B12)، املاح معدنی (آهن، فولات، مس) و سایر مواد مغذی.
9- کبد یک کارخانه بیوشیمایی است:
* سنتز آلبومین: پروتئینی که تبادل آب میان خون و بافتهای بدن را تنظیم میکند.
* سنتز کلسترول: کبد تمام کلسترول مورد نیاز بدن را میسازد.
* سنتز فاکتورهای انعقاد خون.
* ساخت گلوگز از برخی آمینو اسیدهای خاص، گلیسرول و لاکتات.
* سنتز گلوبین: بخشی از هموگلوبین خون.
* سنتز فاکتورهای ایمنی سیستم ایمنی بدن.
* سنتز فسفولیپیدها و لیپوپروتئینها-سنتز تریگلیسیریدها از اسیدهای چرب و گلیسرول.

10- کـبد صفرا را ترشح میکند. صفرا مایعی زرد متمایل به سـبـز اسـت. صفرا وظیفه کمک به گوارش و جذب چربیها و دفـع مــواد زاید را بر عهده دارد. ترکیبات عمده صفرا شامل کلـسترول، فسـفولیپـیـدها، بـیـلی روبـیـن و املاح صفراوی اسـت. صـفـرا از طـریـق مجاری متعدد صفراوی کبد ابتدا در کیسه صفرا ذخیره شده و پس از مصرف مواد غذایی حاوی چــربی به روده کوچک تخلیه میگردد. کیسه صفرا یک ارگان گلابی شکل بوده که به کبد متصل است.
11- زدودن بیلی روبین از خون. طحال مسئول انهدام گلبولهای قرمز فرسوده و پیر است. از انهدام هموگلبوبین گلبولهای قرمز ماده ای زرد رنگ بنام بیلی روبین پدید می آید. اما این بیلی روبین نا محلول در آب در کبد به بیلی روبین قابل دفع تبدیل میگردد.
12- دفع آمونیاک. آمونیاک حاصل از تجزیه پروتئینها یک ماده سمی خطرناک است که کبد با تبدیل آمونیاک به اوره این ماده سمی را از طریق ادرار از بدن دفع میکند.
13- کبد تصفیه خانه و پالایشگاه بدن است. هر چیزی که مامیخوریم، میاشامیم، تنفس میکنیم و یا با پوستمان تماس می یابد سرانجام به کبد مان میرسد. کبد وظیفه تصفیه آلایندهای هوا، آفت کشها، دود سیگار، مواد شیمایی، الکل، مواد مخدرو تمام داروهای مصرفی ما را بعهده دارد. اگر کبد وجود نداشت داروها برای همیشه در بدنمان باقی میماندند و الکل هیچگاه از بدن دفع نمیگردید.
14-در 3 ماه نخست بارداری تولید گلبولهای قرمز در جنین منحصرا توسط کبد صورت میگیرد. از هفته 24 بارداری به بعد مغز استخوان این وظیفه را بعهده میگیرد.

* بد کارکردن، سوء تغذیه و استرس بیش از حد به کبد ریشه اکثر بیماریهاست.
* تمام خون برگشتی از دستگاه گوارش که حاوی مواد غذایی است ابتدا به کبد میرود. بنابراین تمام غذایی که ما میخوریم توسط کبد پردازش میشود.

یک مطلب جالب درباره کبد:
کبد از مقاومت، قدرت بازسازی و ترمیم خارق العاده ای برخوردار است. هرگاه کبد 80 تا 90 درصد سلولهایش را نیز از دست بدهد باز هم قادر است به وظایفش عمل کند. همچنین کبد قادر است خودش را بطور کامل احیاء و باز سازی کند. حتی اگر بخش عمده کبد با عمل جراحی برداشته شود، کبد پس از چند هفته قادر است کاملا خودش را بازسازی کند. از این رو در پیوند کبد تنها لوب بزرگتر کبد فرد سالم به بدن فرد دریافت کننده پیوند زده میشود که پس از چند هفته هم اهدا کننده و هم دریافت کننده کبدشان بازسازی میگردد. اما کبد فنا ناپذیر هم نیست. سمومی مانند الکل، برخی داروها و ویروسهایی همچون هپاتیت B و C میتوانند آسیب دائمی به کبد وارد سازند.

بیماریهای شایع کبد:
1- هپاتیت: هپاتیت به التهاب کبد اطلاق میگردد. عامل این التهاب میتواند ویروسی، باکتریایی، برخی داروها و یا ضربه مکانیکی باشد. اما از این میان هپاتیت ویروسی از همه شایع تر و خطرناکتر است. هپاتیت A وE از طریق آب و غذا، هپاتیت B از طریق خون- مایعات بدن-رابطه جنسی محافظت نشده-سوزن و سرنگ مشترک-مادر آلوده به جنین انتقال می یابد. هپاتیت B مانند ویروس HIV انتقال می یابد اما بسیار آسانتر از آن بطوری که ویروس هپاتیت B از طریق بزاق دهان نیز به آسانی انتقال می یابد. اگر بر حسب تصادف سوزن سرنگ فرد مبتلا به ویروس HIV در پوستتان فرو رود احتمال مبتلا شدن شما به این ویروس 1 در 2000 (0.2 درصد) میباشد اما اگر فرد مذکور مبتلا به هپاتیت B باشد احتمال مبتلا شدن شما به، 1 در 4 (25 درصد) کاهش مییابد. هپاتیت C نیز عمدتا از طریق خون انتقال می یابد.

2- کبد چرب: به تجمع سلولهای چربی در کبد اطلاق میگردد. کبد چرب در افراد چاق و دیابتی بیشتر مشاهده میگردد.

3- سرطان کبد:در این حالت تکثیر سلولهای کبدی سریعتر از حالت معمول انجام میگیرد. هپاتیت B و C شانس ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهند.

4- سیروز کبدی(تنبلی کبد): آسیب پیشرفته به کبد سیروز کبدی نامیده میگردد. در این حالت بافت طبیعی کبد به یک بافت‌ جوشگاهی‌ تبدیل میگردد. سیروز کبدی موجب میگردد تا کبد دیگر نتواند خودش را ترمیم و بازسازی کند به همین خاطر کبد بتدریج از کار می افتد. پیوند کبد تنها راه درمان سیروز کبدی میباشد. مصرف زیاد مشروبات الکلی، هپاتیت B و C، و بیماریهای خود ایمنی از عوامل ایجاد کننده سیروز کبدی میباشند. در زیر میتوانید تصویر کبد سالم (راست) و سیروز کبدی(چپ) را مشاهده کنید.

5- سنگ کیسه صفرا: به وجود سنگ در کیسه صفرا اطلاق میگردد. سنگ کیسه صفرا عمدتا ازبلورهای کلسترول تشکیل یافته است اما در این سنگها املاح صفراوی و کلسیم نیز مشاهده میگردد. رژیم غذایی پر چرب و کم فیبر، اضافه وزن و چاقی و قرصهای ضد بارداری از عوامل بروز سنگ کیسه صفرا میباشد.

6- یرقان(زردی): به افزایش غلظت بیلی روبین خون اطلاق میگردد. یرقان موجب زرد شدن پوست، سفیدی چشمها و غشاء مخاطی دهان میشود. این رنگ زرد در موارد شدید تر به قهوه ای میگراید. انسداد مجاری صفراوی، بیماریهای خونی (مانند کم خونی)، نارسایی های کبدی، نقصهای ژنتیکی و هپاتیت ویروسی از عوامل بوجود آورنده یرقان میباشند. مصرف غذاها و مواد شیمایی حاوی مقادیر زیاد بتا کاروتن مانند هویج نیز باعث زردی پوست میشود اما سفیدی چشم در این حالت زرد نمیشود. یرقان فیزیولوژیک در نوزادان تازه متولد شده یک امر طبیعی و بی خطر میباشد. این زردی از روز دوم و پنجم تولد در نوزاد بروز کرده و حداکثر تا دو هفته باقی میماند. علت زردی فیزیولوژیک تغییرات خونی و عدم تکامل کامل کبد نوزاد می باشد. اگر زردی پس از هفته نخست تولد در نوزاد بروز کند ممکن است بعلت شیر مادر باشد که می‌بایست شیر مادر برای چند روز قطع و سپس مجددا آغاز گردد. (البته زردی نوزادان را حتما با پزشک متخصص خود در میان بگذارید) زردی نشانه بیماریست است و نه یک بیماری.

علایم خوب کار نکردن کبد به قرار زیر میباشد:

1- عدم تحمل غذاهای چرب و ادویه دار.
2- افزایش وزن.
3- سردرد تکرار شونده.
4- سوء هاضمه.
5- یبوست مزمن.
6- ضایعات پوستی: اگزما، پسوریازیس و جوش دانه ها.
7- طعم فلزی در دهان.
8- تورم و یا درد شدید شکم.
9- اختلالات رود ه ای، سینوسی و آلرژیک.
10- سیستم ایمنی ضعیف.
11- پیری زود رس.
12- خستگی مزمن.
‌13- خونریزی و یا کبود شدن سریع پوست.
14- ادم(خیز) پاها. (تجمع پاها از مایعات)
15- مدفوع آغشته به خون و یا قیر مانند و یا مدفوع کم رنگ.
16- ادرار خیلی تیره.
17- خارش طولانی مدت پوست.
18- بی‌اشتهایی، تهوع و استفراغ و علائم شبیه آنفلوانزا.


راههای محافظت از این ارگان حیاتی:

1- از مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر اجتناب ورزید.
2- هرگز داروها و مواد مخدر را با الکل نیامیزید. مصرف همزمان استامینوفن و الکل برای کبد بسیار سمی بوده و به آن آسیب جدی وارد میسازد.
3- مصرف بی رویه استامینوفن و سایر مسکنهای درد مانند TYLENOL (به غیر از آسپرین) برای کبد مضر میباشد.
4- حتما خود را در مقابل ویروس هپاتیت B واکسینه کنید.
5- داروها نیز سم محسوب میشوند. بنابراین از مصرف خود سرانه آنها بپرهیزید. داروها را با تجویز پزشک مصرف کرده و میزان دوزمصرفی انها را افزایش ندهید.
6- از مصرف بیش از حد ویتامین های محلول در چربی مانند A,D,E,K بپرهیزید.
7- از مصرف غذاهای پر چرب بپرهیزید. کبد تمام کلسترول مورد نیاز بدن شما را میسازد.
8- وزن خود را کنترل کنید. چاقی شما را مستعد بیماریهای: کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی میکند.
9- بهداشت فردی را رعایت کنید.
10- از مصرف داروهای غیر ضروری اجتناب ورزید. از مصرف همزمان چند دارو با هم خودداری کنید مگر با تجویز پزشک.
11- مصرف ویتامین C و چای سبز برای سلامتی کبد مفید است.
12- مصرف غذاهای سرخ کرده، آماده(فست فود) و روغنهای جامد را به حداقل برسانید.
13- از غذاهای پرچرب،خیلی شیرین و یا شور بپرهیزید.
14- از روبوسی افراد غریبه خودداری کنید.
15- بطور منظم ورزش کنید.2 تا 3 روز در هفته فعالیت بدنی داشته باشید.
16- مصرف غذاهای پر فیبر را افزایش دهید مانند: سبزیجات، میوه ها، برنج، غلات و دانه های کامل.
17- هرگز به سرنگ و سوزنهای دور انداخته شد دست نزنید.
18- بخارات حاصل از رنگها، حلالها، تینرها، چسبها، اسپری های رنگ، اسپری های آفت کش و حشره کش همگی سمی هستند. بنابراین هنگام سمپاشی، استفاده از اسپری حشره کش ورنگ کردن حتما از ماسک استفاده کرده و از تهویه مناسب اتاق مطمئن گردید. همچنین برای جلوگیری از تماس یافتن این گونه مواد شیمایی با پوست حتما از دستکش، کلاه و ماسک استفاده کنید.
19- از آمیزش جنسی محافظت نشده و به اشتراک گذاشتن سرنگ و سوزن اجتناب ورزید.
20- هپاتیت B و Cدرمان نشده منجر به سیروز کبدی، سرطان کبد و سرانجام پیوند کبد میگردند. بنابراین چنانچه جزو آن دسته از افرادی میباشید که در معرض این بیماریها قرار دارید حتما واکسن هپاتیت B را تزریق کنید و بطور منظم هم تست هپاتیت را انجام دهید. افراد زیر بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت میباشند:

* افرادی که از داروهای داخل وریدی استفاده میکنند.
* معتادانی که از سوزن و سرنگ مشترک استفاده میکنند.
* زنان و مردانی که شریک جنسی متعدد دارند.
* کارکنان آمبولانسها، پرستاران، آتش نشانان، افسران پلیس و غسالها.
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

سید محمد صادق میرمحمدی.مهندس برق قدرت.عضو انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران.عضو انجمن انرژی خورشیدی ایران.دارای مدرک بین المللی ماکروسافت.نویسنده ۳ مقاله چاپ شده در زمینه انرژی های نو.حوزه فعالیت در زمینه انرژی های نو و خطوط توزیع برق.طراح چراغهای led.مسلط به رایانه.طراح سایت
نظر سنجی
IS
امکانات وب

.

تعداد بازدید ها: 225407